Възстановяване на изтрити файлове от картата на телефона

Здравейте приятели, на всички ни се е случвало понякога инцидентно да изтрием файлове, които всъщност много ни трябват и винаги сме се питали…. „Как да направим възстановяване на изтрити файлове?“. В тази статия ще Ви запозная с моя опит по тази тема, като използвах софтуера за възстановяване на файлове Recuva. Програмата е абсолютно безплатна и е за Windows. Има и платена версия която може да възстановява информация от виртуални дискове и има съпорт, който ще Ви помогне при нужда.

Възстановяване на изтрити файлове – какво да правим, преди възстановяването

Най-важното нещо, което трябва да направите, независимо дали файловете са изтрити от телефона Ви или на компютъра, е да спрете да записвате файлове. Причината за това е, че когато изтриете файла от носителя на информацията (HDD или SD карта, например), той всъщност се изтрива само логически. Вие не го виждате в операционната си система, но той все още се намира на носителя на информацията. Мястото което заема в този носител е маркирано като свободно за записване върху него. Записвайки информация, вече файла става трайно невъзвръщаем. Ето защо, максимално бързо започнете процедурата по възстановяване на изтрити файлове.

Как да направите самото възстановяване на изтрити файлове

В зависимост от това, дали изтритите файлове са били на картата на Вашия телефон или на хард диска на Вашия компютър, то:

– Извадете картата от телефона Ви и я сложете на четец за карти памет и свържете към компютъра.

– Просто пуснете програмата изберете, типа на файловете които искате да възстановите и следвайте стъпките от видеото по-долу.

Пускайки програмата Recuva, следвайте този tutorial за възстановяване на изтрити файлове:

Освен възстановяване на изтрити файлове с програмата, можете сигурно да изтриете определени файлове, така че никой да не може да ги възстанови след това.
Ако имате въпроси относно възстановяване на изтрити файлове от телефон или компютър, то моля питайте в коментарите!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of