Лечение на инфектиран пръст след премахване на кожичка

Мили приятели,

както знаете гледам да споделям полезните неща през които съм минал през живота си. Днес ще споделя с Вас, как да излекувате инфекция на пръста породена от премахване на кожичката на нокътя и последващо инфектиране на участъка.

Клиничната картина е следната:

След премахване, мястото около кожичката е болезнено. Не винаги се появява зачервяване на участъка. След няколко дни, пръста започва да се подува от тази страна и образува подкожно гной.

Това което трябва да направите при инфекция на пръста след премахване на кожичката е да изкиснете малко цялата ръка, на която се намира инфектирания пръст, в топла вода, докато започне да се „набраздява“ кожата и поеме хубаво вода.

След това, добре намажете инфектирания пръст след премахване на кожичката, със спирт и изчакайте да изсъхне. След изсъхване, добре намажете мястото на инфектирания пръст с „Йодасепт“ и покриите със стерилна марля, след което облеппете добре, за да не се мърда. Правете това вечер и дръжте цяла вечер така.

На сутринта свалете бинта и огледайте добре инфектираното място. Йодасепт действа, като помага на гнойта да излезне заедно с причинителя на инфекцията, появил се след премахването на кожичката.

Изчистете със спирт и намажете и завите пръста с марля отново. Продължете лечението така, докато премахнете подуването.

За да избегнете инфектирането на пръста след премахване на кожичката, винаги почиствайте пръста на който ще премахвате кожичката преди и след самото премахване със спирт.

Ролята на тази кожичка е физическа бариера за бактериите. С нейното премахване, премахваме и бариерата на микробите.

ВАЖНО: Инфектирането и загнояването на рани е опасен процес в човешкото тяло, който трябва да бъде овладян бързо – до 3-4 дни. Ако започне подуване към средата и основата на пръста потърсете НЕЗАБАВНО помощ от специалист.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of