Глоби за неправилно паркиране 2015

Здравейте приятели и колеги пешеходци и шофьори. С тази тема ще ви държа в течение с последните новости относно наболялата в последно време тема за обществото ни – Глоби за неправилно паркиране 2015.

Глоби за неправилно паркиране – действащи разпоредби

По действащите разпоредби за неправилно паркиране могат да глобяват както КАТ, така и инспектори от общините.

Глобите налагани от органите на КАТ, са свързани с спиране или паркиране на място при което е създадена опасност за движението, спиране или паркиране на място където това е забранено, неправилно паркиране върху тротоари.

 

Ето и стойността на глоби за неправилно паркиране, издадени от КАТ:

 

– Спиране или паркиране на място при което е създадена опасност за движението – отнемане на 5 контролни точки от талона на водача и парична глоба от 20 лв. до 150 лв.

 

– Спиране или паркиране на място където това е забранено – отнемане на 5 контролни точки от талона на водача и парична глоба от 40 лв.

 

– Неправилно паркиране върху тротоари – отнемане на 5 контролни точки от талона на водача и парична глоба от 30лв.

 

Хубавото при тези налагани глоби за неправилно паркиране от КАТ, е че те се извършват само, ако сме спрели по много неправилен начин и е много рядко срещано явление.

По-неприятното за нас шофьорите, е когато минават от общината и ни глобяват,  за паркиране  в зелени площи. Сега ще кажете, е за чии паркираш там? Ами причините са две:

1. Нямам къде, защото блока ми в столичния квартал Младост 3 е със над 70 апартамента във входа (от цели 6 входа), а парко местата за този вход е около 20 коли.

2. Дори и да си намеря място пред блока, то от Декември месец 2014, до момента на писането на тази статия  14.04.2015 аз имам вече откраднати един катализатор и едно странично огледало на джип-а. Найс а?

 

Та ето и налаганите глоби за неправилно паркиране от служителите на общината:

 

– Неправилно паркиране върху тротоари и зелени площи  – парична глоба от 30лв.

Глоби за неправилно паркиране – предложения

Според предложението на виден, но съжаление неизвестен за мен, депутат от ГЕРБ – Павел Христов(горещо препоръчвам да видите кой е видния законотворец като кликнете тук), глобата за неправилно паркиране по тротоари и градинки, трябвало да стане 200лв.

Чудесно г-н Павел Христов от ГЕРБ, нека глобата стане такава, но Вие лично мислил ли сте по въпроса, къде всъщност мога да паркирам колата си? Аз лично мислех по този въпрос, и не успях да разбера.

Съвета ми към ГЕРБ-аджиите е да мислят в друга насока, как да решат проблема с пълненето на хазната. Това не е начина, надявам се да не сте толкова бездарни и да го разберете. П.С. под ГЕРБ разбирайте всички партии, защото нивото на интелигентност е едно и също.

Leave a Reply

3 Comments on "Глоби за неправилно паркиране 2015"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
wpDiscuz