Глоби за неправилно паркиране 2015

Здравейте приятели и колеги пешеходци и шофьори. С тази тема ще ви държа в течение с последните новости относно наболялата в последно време тема за обществото ни – Глоби за неправилно паркиране 2015.

Глоби за неправилно паркиране – действащи разпоредби

По действащите разпоредби за неправилно паркиране могат да глобяват както КАТ, така и инспектори от общините.

Глобите налагани от органите на КАТ, са свързани с спиране или паркиране на място при което е създадена опасност за движението, спиране или паркиране на място където това е забранено, неправилно паркиране върху тротоари.

 

Ето и стойността на глоби за неправилно паркиране, издадени от КАТ:

 

– Спиране или паркиране на място при което е създадена опасност за движението – отнемане на 5 контролни точки от талона на водача и парична глоба от 20 лв. до 150 лв.

 

– Спиране или паркиране на място където това е забранено – отнемане на 5 контролни точки от талона на водача и парична глоба от 40 лв.

 

– Неправилно паркиране върху тротоари – отнемане на 5 контролни точки от талона на водача и парична глоба от 30лв.

 

Хубавото при тези налагани глоби за неправилно паркиране от КАТ, е че те се извършват само, ако сме спрели по много неправилен начин и е много рядко срещано явление.

По-неприятното за нас шофьорите, е когато минават от общината и ни глобяват,  за паркиране  в зелени площи. Сега ще кажете, е за чии паркираш там? Ами причините са две:

1. Нямам къде, защото блока ми в столичния квартал Младост 3 е със над 70 апартамента във входа (от цели 6 входа), а парко местата за този вход е около 20 коли.

2. Дори и да си намеря място пред блока, то от Декември месец 2014, до момента на писането на тази статия  14.04.2015 аз имам вече откраднати един катализатор и едно странично огледало на джип-а. Найс а?

 

Та ето и налаганите глоби за неправилно паркиране от служителите на общината:

 

– Неправилно паркиране върху тротоари и зелени площи  – парична глоба от 30лв.

Глоби за неправилно паркиране – предложения

Според предложението на виден, но съжаление неизвестен за мен, депутат от ГЕРБ – Павел Христов(горещо препоръчвам да видите кой е видния законотворец като кликнете тук), глобата за неправилно паркиране по тротоари и градинки, трябвало да стане 200лв.

Чудесно г-н Павел Христов от ГЕРБ, нека глобата стане такава, но Вие лично мислил ли сте по въпроса, къде всъщност мога да паркирам колата си? Аз лично мислех по този въпрос, и не успях да разбера.

Съвета ми към ГЕРБ-аджиите е да мислят в друга насока, как да решат проблема с пълненето на хазната. Това не е начина, надявам се да не сте толкова бездарни и да го разберете. П.С. под ГЕРБ разбирайте всички партии, защото нивото на интелигентност е едно и също.

Leave a Reply

3 Comments on "Глоби за неправилно паркиране 2015"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Гого
Guest

Само един неандерталец би си помислил, че няма нищо нередно да се паркира на тротоара и на зелените площи. Само един идиот би протестирал, когато го глобят.

Паркирайте, но ще пречите и на вашите близки.

Стоян
Guest

На мен глобата за паркиране пред Делфинариума в зелените площи ,по скоро десните ми колела не са на асфалта а 20 см. в калта.Че глобата е 400 лв. и са я изпратили на публичен изпълнител в НАП. Мисля че не е редно да ми налагат максимума за първото ми нарушение от 23 год. Някой да е в същото положение да сподели какво следва.