Премахване на акне

Здравейте,
с тази статия целя да Ви запозная с един алтернативен метод за лечение / премахване на акне.

По същество, акнето е болестно състояние на кожата, с проява на себорея, появяващо се по време на пубертета и често наричано „младежки пъпки“. Причината е обилна секреция от кожата, поради която се запушват порите, кожата спира да „диша“ и започват да се развиват бактерии, които дразнят кожата и образуват гнойни пъпки.

Както за всяко заболяване (противно на традиционната медицина, която лекува последствието, а не причината), трябва първо човек-а заболял от акне, да отстрани причината за неговото достигане. Повишената масна секреция на кожата, е причина, както на хормонална основа (за това, често акнето се получоава в пубертета.), но така и при неправилно и вредно хранене, което тялото изхвърля мръсните съставки от него.

Премахване на акне

За да получите подобрение и премахване на акне-то, то трябва заължително, да направите следните неща:

– Да повишите хигиената си. Къпете се задължително 2 пъти – сутрин и вечер. Използвайте контрастен душ (рязка промяна от толко, към студено), като на края на къпенето задължително постойте 5 минути на толкова, топло колкото да не изпитвате дискомфорт. Идеята на завършващия топъл душ е, да накарате порите на кожата да се разшират и по-лесно да изхвърлят мастните образования.

– След топлия душ, изсушете хубаво с кърпа. Така допълнително обирате останалата мазна секреция. Изсушените места, покрити от акнето третирайте със Сребърна вода – 30% разтвор, под формата на компрес. Сребърната вода е мощен антисептик, който влияе на над 650 вида микроорганизми, бактерии и вируси (за справка, дори най-модерните широкоспектърни антибиотици действат на не повече от 10 вида бактерии). Именно тя ще подейства, върху премахване на акне-то. Компреса се прави, като потапяте памук във Сребърната вода, и след това го поставяте върху акне-то. Държите докато кожата попие. Правите компреса два пъти дневно, до премахване на акнето.

– През деня пиете чай от корен на коприва. Копривата съдържа ензим който блокира превръщането на тестостерона в дехидротестостерон, който всъщност повишава секрецията на мастните тъкани на кожата. Чая се приготвя като една супена лъжица от билката, се оставя да ври в 250мл. вода за 7-10 минути. Отварата се пие 2 пъти по 100 мл. 1 час преди хранене или 2 часа след. Отварата може да седи до 1 час, след което губи лековитата си способност и няма да помогне за премахване на акне.

– Пиите много течности. С изхвърлянето им през пикучния мехур се прави цялостно пречистване на кръвта, което е полезно при премахването на акне.

– Спортувайте – така регулирате нивата на тестостерон.

Спазвайте тези съвета и ще получите ясен резултат при лечението на акне.
Поздрави и бъдете здрави!

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of